Новини В Україні зафіксували випадок ботулізму після вживання рибних консерв

В Україні зафіксували випадок ботулізму після вживання рибних консерв

452
0

В Україні зафіксовано кілька нових випадків ботулізму. Один із них став наслідком вживання рибних консервів промислового виробництва. 

Про це написала головний позаштатний інфекціоніст Міністерства охорони здоров’я Ольга Голубовська на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

“У нас кілька нових випадків ботулізму, один з яких обумовлений вживанням рибної консерви промислового виробництва,” – написала вона.

О.Голубовська порадила українцям обмежити вживання консервованої продукції, купленої в магазинах або виробленої в промислових умовах. Таку продукцію необхідно піддавати термічній обробці, додала вона.

Нагадаємо, з початку року в Україні зафіксовано 76 випадків ботулізму, 8 з них були смертельними.

За словами нардепа С.Тригубенка спалахи ботулізму у різних регіонах України є наслідком дії мораторію на перевірки бізнесу.

“Це наслідок безконтрольності, яку допустила держава знищивши, можливо, не досконалу, але ж працюючу систему контролю за якістю та безпечністю продуктів харчування. Також — це є наслідком мораторію на перевірки бізнесу, який вже не перший рік просто блокує можливості контролерів хоч якось попереджати трагічні наслідки,” — додав нардеп.

Також нагадаємо, що на спалахи ботулізму в Україні відреагували навіть в ООН.

Зокрема, продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) у партнерстві з Міністерством агрополітики запустили проект, основною метою якого є “створення в Україні національної системи безпеки і контролю якості продуктів харчування рибного походження”.

“Для FAO реалізація даного проекту є надзвичайно важливою, особливо в умовах нещодавнього спалаху ботулізму (!) в Україні через вживання рибної продукції…”, – наголосили в ООН.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я