Новини ЗСУ почали тестувати нові сухпайки

ЗСУ почали тестувати нові сухпайки

568
0

Збройні Сили починають випробовувати нові військові сухпайки. Тестування вирішили проводити на передовій. Десантник Руслан Смещук бачив військове ноу-хау одним із перших.

Десантники до тестування нових сухпайків підішли по-десантськи. Спочатку добре постріляли, побігали і лише потім взялися за обід. Про це йдеться в сюжеті програми «Podrobnosti.ua».

«Цікавіше. Є і шоколад, і повноцінний обід, без цих. Без баночок, воно зручніше», – каже десантник 79 бригади Ярослав.

Дійсно, перше шо кидається у очі – відсутність металевих консервів. Замість них – м’які вакуумні реторт-пакети. Їх навіть у кишені покласти можна. При виході на бойове завдання заважати не будуть. А от вміст просимо порівняти десантника із позивним «Корсар».

«Ось на цю кашу добре рибу ловити, тому що вона з гачка не впаде. Подивіться на цю кашу, зерна в патрони можна заряджати і бити. А подивіться на цю кашу, вона розварена. Тут шматок м’яса є – а тут ось це – жир, а не м’ясо. І ось тут треба писати: каша перлова з жиром, а не з м’ясом. А ось тут – м’ясо, я вам його покажу», – демонструє десантник 79 бригади «Корсар».

Крім традиційних каш із м’ясом, є овочеве рагу та перша страва. Все можна легко підігріти. А ще – шоколад, галети, сухофрукти і чай з кавою. І навіть жуйка є. А ще – одноразова ложка та виделка. Експерементальні раціони зроблені після вивчення зарубіжних аналогів і відповідають стандартам НАТО.

«Були у нас ізраїльські, американські, німецькі, польські. Розробили набір продуктів, адаптували під українську культуру харчування. Ви бачили, там борщі, Те, що ми їмо вдома. І вдосконалили упаковку – це реторт- упаковка», – пояснює керівник центру розвитку матеріального забезпечення збройних сил України Дмитро Марченко.

Це вже вогнене Широкіно. Українські морпіхи також приймають участь у тестуванні. Кожному бійцю видають сухпай та анкету, в якій він зможе вказати недоліки та побажання. А вже після цього у Міноборони скорегують вміст та меню.

«Мені подобається, що тут є шоколад».

Наразі розробляється сім видів нових сухпайків. У подальшому планується виготовлення варіантів без свинини для мусульман та іудеів, а також – вегетаріанських сухпаїв. Термін зберігання – 21 доба. Нинішні – лише три.

«Смачно, і те, що ложечки є добре. А то кришечку зігнув ось тобі і ложка – бомба».

У центрі розвитку забезпечення сподіваються, що нові сухпайки бійці отримають вже наприкінці року.

zsu-info.com

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я