У курятині ТМ «Наша Ряба», яку виробляє холдинг «Миронівський хлібопродукт» друга П.Порошенка олігарха Юрія Косюка, виявили речовини, здатні викликати рак та інші смертельні захворювання!
Журналіст видання провів власну розслідування, а також звернувся в лабораторію, де дослідження куряти провели на професійному рівні.
«Я вирішив самостійно перевірити доступними мені методами один з найпоширеніших продуктів харчування – курятину. Во-первых, це, напевно, сама доступна м’ясо на ринку. Во-вторых, він їде практично все (в відмінності, скажем, від свинини). В-третьих, частіше всього повідомлення про отруєння були пов’язані саме з курятиною. Я вивчив список українських виробників і торговельних марок курей, і відправився по магазинам.
На жаль, виявилося, що курятину далеко не всіх основних виробників легко знайти в Києві. Тож для експерименту мені пришлось влаштуватися у філію ТМ «Наша ряба», «Гаврилівські курчата» та «Чебутурочка».Втім, під цими марками сумарно виробляється майже 80% української курятини », – пояснила автор матеріалу.
Він зазначив, що спочатку спробував провести самостійне дослідження м’яса, яке дало загальні й невтішні результати для “Нашої Ряби” виробництва МХП Юрія Косюка.
«Самостійно можна перевірити продукти на радіоактивність, наявність антибіотиків і нітратів. (останнє до м’ясу не відноситься). Дозиметр показав, що всі 3 тестових зразка мають допустимий рівень радіоактивності.Однако на цьому хороші новини закінчилися. Тест-аналізатор на антибіотики після 3-годинної інкубації видав однозначний результат: вражаюче перевищення нормативів у курятиі ТМ «Наша Ряба», – говориться в новині.
Далі журналіст відправив викликало підозру курятину “від Косюка” в лабораторію на додаткове дослідження, яке підтвердило і навіть посилило його висновки.
«Действительно, в м’ясі з’явилися антибіотики, причому, в кількості, дуже серйозно перевищує норму: 0,9 ед / мл при нормі 0,01 ед / мл (майже в 100 разів!). Мало того ж – дослідження показало, що в продукції МХП в 20 разів перевищує норму так званої бактеріальної осемененності, тобто є, зараженість бактеріями. Показатель КМАФАнМ (число мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних мікроорганізмів) при нормі в 2 * 10 (5) КОЕ / г (колоніеобразуючі одиниці на грамм продукту) у «Наших Рябі» склали 4 * 10 (6) КОЕ / г », – повідомив автор матеріалу.
По його словам, не краще справу з “Нашими Рябами” виявилися і з фізико-хімічними показниками. В результаті в цілому курятина Косюка виявилася смертельно небезпечною.
«Кислотне і перекисне число значно вище допустимої норми, далеко за нормативами ГОСТа. Так, при нормі перекисного числа для охолодженої курятини в 0,01 йоди, тут він складав 0,5% іоду, виявившись перевищеним в 50 разів.Кислотное число складало 5 мг КОН * при максимально допустимой нормі 1 мг КОН.
Висновки робіть самі, але не забудьте, що неякісне, пошкоджене м’ясо може привести не тільки до одноразової розладу желудка, але і до куди більш серйозними наслідками. А якщо говорити про такі концентрації небезпечних речовин, які були виявлені в «Нашій Рябі» Косюка, то наслідки можуть бути впливом до раку і смертельних захворювань. Бережіть себе! »- закликав журналіст.
Довідка:
* – Метод, що базується на обробці жиру сумішшю ацетату кислоти та хлороформу розчином йодистого калію та титруванням вільного йоду розчином сероватисто-кислого натрію. Потому результат видається у% йода.
** – Кислотне число виражається в міліграммах гідрооксиду калію (КОН), витраченого на нейтралізацію вільних жирних кислот, що містяться в 1 г жиру.
Автор: Игорь Бабенко
Джерело статті:
https://antikor.com.ua/articles/229116-v_kurjatine_proizvodstva_mhp_kosjuka_obnaruhili_veshchestva_vyzyvajushchie_smerteljnye_zabolevanija