Новини Соціально незахищені вінничани можуть їздити ще пів року безкоштовно завдяки активним пенсіонерам,...

Соціально незахищені вінничани можуть їздити ще пів року безкоштовно завдяки активним пенсіонерам, а не міській раді! – Віктор Малиновський

265
0

Я вдячний місцевій владі за довгоочікувану співпрацю і діалог з громадою, але не варто приписувати собі «чужі» перемоги!

Я вдячний місцевій владі за довгоочікувану співпрацю і діалог з громадою, але не варто приписувати собі «чужі» перемоги!

 

 

Пільговий БЕЗКОШТОВНИЙ проїзд відтерміновано до 1 січня 2016 р. І в цьому заслуга кількох тисяч активних пенсіонерів, які змусили себе почути й виконати їхні основні вимоги. Тому, шановні вінничани, якщо ви бачите в муніципальному транспорті листівки про те, що Кабінет Міністрів дослухався до пропозиції Вінницької міської ради та зберіг пільговий безоплатний проїзд – не вірте!

То пуста балачка! Якби не наполегливі вінничани, якби не велелюдні зібрання Народної ради, якби не часті акції протесту під мерією… безкоштовного проїзду не було б!

Наголошую, то все заслуга вінницьких пенсіонерів! Честь їм і хвала за таку активну позицію!
Це перша невеличка, але точно не остання перемога, – я в цьому переконаний.

На черзі вирішення питання про скасування тарифів на газ і світло, про це вже домовилася більшість депутатів ВР, по нашим даним їх не менше ніж 50%.

Але давайте розбиремось чому влада раптом стала така "добра"? А тому, що в неї вибору не було, ми її змусили стати «доброю»!
Зрозуміло, що один в полі не воїн, – місцева влада не чула і не бачила вінничан, допоки нас не зібралось кілька тисяч.
Ми з вами створили Народну раду й почали піднімати найважливіші питання:

процвітання комунальної мафії Вінниці, корупція, розкрадання грошей з бюджету, дерибан землі, скасування пільг на проїзд…
Саме ми, вінничани, перші в Україні підняли питання підвищення тарифів.

Чотири місяці тому ми з вами відпрацювали і затвердили на Народній раді Вінничини п’ять пунктів пропозицій для КМУ і ВР:
1. Газ власного видобутку для житлово господарства України;

2. Прозорість формування тарифів на газ і світло;

3. Прозорість та доступність формування тарифів ЖКГ;

4. Прийняття закону про єдиний енергетичний баланс ;

5. Притягнути до відповідальності причетних у розкраданні грошей у «Нафтогазі» і «Енергоатомомі».

Тоді ми разом прийняли звернення й віднесли його до голови облради Свитка С.М., а на сесії обласної ради, депутати змушені були проголосувати за нього.

Таким чином, Сергій Свитко відправив до КМУ та Верховної Ради звернення і все те, що ми з вами напрацювали й стало основою для прийняття розумних рішень.

Ми з вами робимо добру справу, ми не дозволяємо розслаблятися чинушам та депутатам.

Однак, все це стало можливим тільки після того, коли ми об’єднались в Народну раду майдану Вінничини і нас почало збиратись від трьох до п’яти тисяч чоловік.

В такій кількості ми почали ходити «вгості» до губернатора та до мера, пропонуючи їм свої пропозиціі та висловлювати своє невдоволення.
18.05.15 р о 9.00 ми, біля трох тисяч людей, пікетували міську раду, з вимогою аби в.о. міського голови С.Моргунов відповів громаді про необґрунтовані тарифи та позбавлення безкоштовного проїзду пенсіонерів. Та він до нас не вийшов, очевидно злякався. Однак, до нас вийшли його заступники Ігор Корольчук та Андрій Рева. Разом з ними ми непогано попрацювали і спільно вирішили, що можна зробити для людей:

1. Не скасовувати пільги на проїзд, поки не буде вирішенепитання про встановлення реального (європейского) прожиткового мінімального рівня життя;

2. Створити робочу групу по розслідуванню проблемних питань ЖКГ, в тому числі ТОВ ЖЕО;

3. Звернутися до КМУ та Верховної Ради щодо прийняття закону про "персональні соціальні банківські картки", на які мають перераховуватись гроші для людей, що отримують дохід менше ніж прожитковий мінімум (це потрібно для того, щоб зламати корупційні схеми розкрадання грошей з бюджетів всіх рівнів, вони крадуть на субвенціях, субсидіях.

У нас є ще багато над чим працювати і ми йдемо правильним шляхом побудови територіальних Народних рад.

Основне завдання Народних рад взяти під контроль чинуш, яких поставили олігархи, а потім і замінити їх на більш професійних менеджерів, які будуть працювати на простих людей, що є владою, а також зламати корупційну систему правління містом та державою.
Я особисто впевнений, що реформи треба розпочинати з себе з своїх будинків, міста, області, а потім і держава зміниться!
Слава Україні!

З повагою Віктор Малиновський
 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я