Новини Під Гданськом група п’яних поляків напала на заробітчан

Під Гданськом група п’яних поляків напала на заробітчан

387
0

Чоловіки використовували палиці, “розочки” з розбитих пляшок і бейсбольну биту, а також вигукували образливі слова. 

У Польщі в містечку під Гданськом група п’яних поляків напала на будинок, де мешкають українські заробітчани, внаслідок чого постраждало кілька українців та власник фірми, громадянин Польщі, який намагався заступитися за своїх працівників.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Так, інцидент стався ще в ніч проти неділі, 28 травня, однак у польських ЗМІ про нього заговорили лише зараз. Повідомляється, що вночі кілька десятків п’яних місцевих поляків підійшли до будинку, у якому мешкали українці, і почали кидати камінням та вигукувати ксенофобські гасла. Нападники використовували палиці, “розочки” з розбитих пляшок і бейсбольну биту, а також кричали “П**** в Україну”, “Польща для поляків!”, “До дому, к****!”. 

Зазначимо, що усі українці легально працюють у польській компанії. Із 60 співробітників фірми 24 є українцями.

Нападників невдвовзі було затримано. Усього їх було сім осіб віком від 23 до 38 років. Шестеро з них були в стані алкогольного сп’яніння. В одного з нападників виявили кокаїн. Прокуратура уже порушила кримінальну справу “на підставі злочину на тлі етнічної та расової ненависті”.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у польському місті Нова Гута троє чоловіків побили 17-річного українця, який разом зі своїм другом, місцевим мешканцем, грав у баскетбол на стадіоні. За попередніми даними, незнайомці підійшли до хлопців і почали чіплятися до українця, його друг спробував заступитись за нього, проте зловмисники відштовхнули молодика, а один із них його вдарив. 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я