Новини Указ про введення санкцій проти російських IT-компаній вступив в силу: повний список

Указ про введення санкцій проти російських IT-компаній вступив в силу: повний список

384
0

Указ президента Петра Порошенка про застосування санкцій щодо російських сайтів вступив в силу.

Документ опублікований в газеті “Урядовий кур’єр”.

Всього в списку 468 юридичних осіб. При цьому з IT-сферою, за інформацією AIN.ua , пов’язана 81 компанія.

Серед соціальних медіа та порталів до списку санкцій потрапили російське юрособа компанії ТОВ “Мейл.ру груп”, її українська дочка ТОВ “Мейл.ру Україна”, а також однойменний портал, поштовий сервіс і соціальна мережа “Мій світ”. Під забороною опинилися також соціальні мережі, що входять в дану групу: “ВКонтакте” і “Однокласники”.

Під санкції потрапили також російське і українське юридичні особи компанії “Яндекс”, зокрема, сервіси для вимірювання інтернет-аудиторії і реклами.

Під заборону потрапили належать “Яндексу” портали “Кинопоиск” і “Авто.ру”, а також ряд споживчих сервісів.

У списку також значаться розробники антивірусних програм “Лабораторія Касперського” і “Доктор Веб”, які знаходяться під санкціями в Україні з 2015 року. У той же час компанія ABBYY, яка відома словниками Lingvo і продуктом FineReader, в цьому списку опинилася вперше.

Під заборону потрапила також компанія “1С”, що спеціалізується на дистрибуції, підтримці і розробці комп’ютерних програм і баз даних ділового та домашнього призначення. У списку санкцій виявилися як російське та українські юрособи – ТОВ “1С” і “1С Мультимедіа Україна”, так і різні їхні дистриб’ютори та представники в Україні: “Єврософтпром”, “Скайлайн Софтвер”, “Санлайн”, “1с-Телур Модуль” , “Альфа-Ком Софт”, “1С-Рарус Софт Україна”, “Перший біт”.

До списку санкцій списку значаться також компанія “Парус”, що надає різні системи для управління підприємством, його документообігом, фінансами, активами, логістикою, персоналом.

Серед подсанкціонних російських компаній, що працюють в сфері систем для підприємств, виявилися також корпорація “Галактика” (ЗАТ “Галактика Центр” і ТОВ “Корпорація Галактика Київ”), компанія “Летограф” ( “Летограф ІТ Консалтинг І Послуги” і “Летограф Іт Консалтинг і Послуги Україна “), а також” Корус Консалтинг СНД “.

Також в списку є три компанії, які займаються різними геоінформаіцоннимі системами: “ГІСІНФО”, “НВП Енертех” і “Політерм”.

Як повідомляв “Апостроф. Економіка”, президент Петро Порошенко 16 травня ввів в дію рішенняРади національної безпеки і оборони (РНБО) України від 28 квітня 2017 року про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я