Новини Росія може обміняти Надію Савченко – адвокат

Росія може обміняти Надію Савченко – адвокат

374
0

 Російська сторона може звільнити українську військову льотчицю Надію Савченко, обмінявши її.

 Російська сторона може звільнити українську військову льотчицю Надію Савченко, обмінявши її.

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» повідомив російський адвокат української льотчиці Марк Фейгін.

«Я просто вірю, що може статися обмін»,– сказав сьогодні Фейгін у розмові з журналістом у Римі. Там адвокат брав участь у слуханнях в італійському парламенті щодо порушення прав людини в Україні.

Марк Фейгін зазначив, що коли українська сторона затримувала російських журналістів чи ще когось, відпускала цих людей. «Я не розумію, чому російська сторона не може відпустити Надію Савченко в обмін на щось?», – додав Марк Фейгін.

Адвокат повідомив, що вирушає до Воронежа і завтра вперше зустрінеться зі своєю підзахисною. Він має ордер і тому впевнений, що російські слідчі пустять його до української льотчиці.

На думку адвоката Фейгіна, Надію Савченко з України до Росії переправили незаконно. За його даними, члени угруповання «ЛНР» передали українку російським спецслужбам.

Надія Савченко, офіцер-льотчик, брала участь в антитерористичній операції як доброволець і потрапила в полон до сепаратистів під Луганськом 18 чи 19 червня.

Через кілька тижнів з’ясувалося, що вона вже перебуває під вартою в Росії. Там вона звинувачена у причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України, у складі групи збройних бойовиків-сепаратистів висвітлювали їхній напад на українських військових. Російські слідчі твердять, що українську льотчицю затримали після того, як вона сама в’їхала до Росії «без документів під виглядом біженки». Українська влада заявляє, що Савченко викрали сепаратисти на Донбасі і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадення Надії Савченко.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я