Економіка Підвищення пенсій НЕ ВСТИГАЄ та цінами та інфляцією! Ау, державо, роби щось…

Підвищення пенсій НЕ ВСТИГАЄ та цінами та інфляцією! Ау, державо, роби щось…

396
0

Українці, які швидко хотіли мати європейські пенсії в 500 євро та “повелись” на чергові урядові байки нової влади, розчаровані: замість очікуваних, після підписання асоціації з ЄС, збільшень до соціальних виплат, уряд «показало» небачене зростання цін. Щось подібне було тільки в 90-х роках, після розпаду СРСР і розвалу планової економіки.

 

У 2015-2016 роках зростання цін і тарифів склав 43%, що майже в два рази більше показника 2014 року. Незначне підвищення зарплат і пенсій не встигає за інфляцією і ціновим галопом на тарифи, ліки, харчування. Про це заявила Світлана Жовнір, старший науковий співробітник відділу соціально-економічних проблем праці Інституту економіки та прогнозування НАН України, на прес-конференції в Києві. За її словами, зростання цін в 2015 і 2016 роках, обумовлений значною інфляцією, став найвищим з 1995 року.

Очікувано зростання цін вдарив по найбільш незахищених верствах населення – пенсіонерам. Індексація пенсій і соціальних виплат склала всього 24%, що зовсім неадекватно ситуації, що склалася, – підкреслила експерт. Раніше фахівці заявляли, що в другій-третій декаді квітня очікується підвищення цін на більшість продуктів тваринного походження – м’ясо, сало, ковбаси, масло.

Нагадаємо: голова Держпродпотребслужби – Володимир Рева заявив, що уряд планує повністю скасувати регулювання цін з боку держави… Ось вам чергове “жити по-новому” від уряду 2-х євреїв – Порошенка-Гройсмана!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я