Новини Українці не отримують лікарняні

Українці не отримують лікарняні

400
0

Через недосконалу реформу соцстрахування страждають прості громадяни.

В Україні з 19 січня припинилися виплати лікарняних та іншої допомоги – з цією функцією не справився Фонд соціального страхування, повідомляє ua1.com.

Причиною цього стала недосконала реформа соціального страхування.

Попри це працівники фонду про себе не забули. Реформа привела не до економії коштів, як планувалося, а до збільшення витрат на утримання апарату.

Згідно з відкритими даними на сайті державної фіскальної служби, у штаті лише шість осіб і за два з половиною місяці роботи вони отримали понад 577 тисяч гривень заробітної плати.

Директор Євген Баженков таку інформацію заперечує і називає зовсім інші цифри. За його словами, 5 осіб отримали близько 15-17 тисяч гривень.

Міністр соціальної політики Андрій Рева називає дату затвердження штатного розкладу та встановлення заробітних плат тільки 20 січня 2017, однак, як виявилося, працівники отримують її вже з листопада 2016 року.

В сюжеті наголошується, що попередній досвід свідчить: штат нового фонду складається із шахраїв, які є фігурантами не одного кримінального впровадження.

Вони в різний час були звільнені з Фонду з тимчасової втрати працездатності та інших організацій за численні порушення, зокрема присяги держслужбовця. А деякі навіть не мають відповідної освіти.

Так, на директора Баженкова заведено кримінальну справу з незаконного придбання санаторію “Перемога”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я