Новини ГПУ перевірить дарувальників дорогих подарунків нардепам

ГПУ перевірить дарувальників дорогих подарунків нардепам

343
0

Велика кількість народних обранців мають багатих дарувальників, що не забороняється законом.

Велика кількість народних обранців мають багатих дарувальників, що не забороняється законом. Проте, закон передбачає можливість перевірити самих дарувальників стосовно того, чи мали вони можливість подарувати якусь дорогу річ чи гроші іншим урядовцям чи нардепам, повідомляє ipress.ua.

“Ми також звертаємося до Державної фінансової служби, щоб перевірити сплату податків дарувальниками, які вказані у деклараціях. У разі, якщо вони сплачували податки, що свідчить про можливість таких подарунків – все ок. Якщо ні – виникають ті самі статті – несплата податків, відмивання брудних коштів”, – заявив очільник Генпрокуратури Юрій Луценко в ході брифінгу.

Раніше Юрій Луценко нагадав сімом депутатам, які не подали у визначені терміни свої електронні декларації про доходи, про кримінальну відповідальність у разі неподання ними е-декларації найближчим часом.

Нагадаємо, станом на 31 жовтня 2016 року загальна задекларована сума категорії “Грошові активи” народними депутатами становила майже 12 мільярдів в гривневому еквіваленті.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я