Новини Збалансоване харчування для дітей …буде здорова НАЦІЯ !

Збалансоване харчування для дітей …буде здорова НАЦІЯ !

498
0

Олена Зеленська виступила на Конгресі педіатрів України!

«Як зрозуміти, що твоє існування в суспільстві необхідне? Мені здається, тільки лікар може сказати собі в будь-який день свого життя, що прожив його не марно. Щодня кожен із вас або рятує життя, або допомагає позбутися болю», — сказала Олена.

Вона звернула увагу на важливість психологічного комфорту та підтримки дітей під час лікування і зазначила, що лікування неможливе без емоційної складової, контакту та оптимістичного погляду, особливо коли йдеться про дітей.

Олена Зеленська планує підтримувати та розвивати окремі напрями педіатрії та приділяти увагу здоров’ю майбутніх поколінь. Зокрема, вона просуватиме проєкти з покращення дитячого харчування та здорового і збалансованого харчування у школах та дитсадках.

«Минулого тижня ми зустрілися із представниками органів державної влади, що мають долучитися до дій заради змін у системі шкільного харчування, міністрами, представниками профільного комітету Верховної Ради з освіти, Держспоживслужби та експертами з дитячого харчування. Зустріч відбулась у форматі круглого столу, і ми зрозуміли, що ця тема є дуже цікавою для всіх. Ми вже маємо перший план дій», — додала Олена Зеленська.

Дружина Президента сподівається на підтримку педіатрів у популяризації ідеї здорового харчування для дітей серед батьків та пацієнтів.

Юрій Антипкін, директор Інституту педіатрії, акушерства та гінекології, закликав розробити разом із дружиною Президента програму профілактичної підтримки дітей та реалізувати цей план під її патронатом.

Джерело