Війна Російські війська, ймовірно, захопили Соледар, але це невелика перемога – ISW

Російські війська, ймовірно, захопили Соледар, але це невелика перемога – ISW

279
0

Російські війська 11 січня, ймовірно, захопили Соледар на Донеччині. Але ця невелика перемога навряд чи віщує неминуче оточення Бахмута.

Такий висновок аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики повідомляють, що кадри з геолокацією, опубліковані 11 та 12 січня, показують, що російські окупанти, ймовірно, контролюють більшу частину, якщо не весь Соледар – українські сили могли бути витіснені на західну околицю міста.

В ISW також зазначили, що Генштаб більше не згадує у зведеннях, що українські військові відбили атаки на Соледар – натомість згадується населений пункт Сіль, розташований приблизно за кілометр на північний захід.

«Усі наявні дані вказують на те, що українські сили більше не підтримують організовану оборону в Соледарі», – зробили висновок в Інституті вивчення війни.

Втім, росіяни перебільшують важливість Соледара – у кращому випадку це їхня піррова перемога. «ISW, як і раніше, вважає, що захоплення Соледара — населеного пункту площею менше 5,5 квадратних миль — не дозволить російським силам встановити контроль над критично важливими українськими наземними комунікаціями з Бахмутом, а також не покращить становище російських військ для оточення міста», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, ще напередодні у ЗСУ повідомляли, що у Соледарі тривають запеклі бої, але ворожим військам не вдається прорвати оборону.

У Пентагоні також не підтвердили, що місто було захоплене російськими окупантами.

У кремлі ж заявили, що російські військові зробили в Соледарі «величезну роботу», але ще не час підбивати підсумки.

#ГолосНароду

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я