Політика Військово-Морські Сили ЗС України отримали комплект протикорабельного берегового ракетного комплексу “Нептун”

Військово-Морські Сили ЗС України отримали комплект протикорабельного берегового ракетного комплексу “Нептун”

637
0

Військово-Морські Сили ЗС України отримали перший навчально-бойовий комплект протикорабельного берегового ракетного комплексу “Нептун”

 15 березня, окремий береговий ракетний дивізіон артилерійської бригади національних ВМС, отримав на озброєння перший навчально-бойовий комплект протикорабельного берегового ракетного комплексу “Нептун”. В урочистому заході взяли участь Командування національного флоту на чолі з командувачем ВМС контр-адміралом Олексієм Неїжпапою, представники підприємства-розробника – «Державного Київського конструкторського бюро «Луч», обласної державної адміністрації та духовенство. Також серед запрошених були курсанти Інституту ВМС – майбутні ракетники, які вже вивчають цей комплекс і в подальшому будуть нести службу на ньому.
– Цей комплекс призначений захищати Україну як в Азовському, так і в Чорноморському регіоні. Завдяки цій батареї, розпочнеться практична підготовка новоствореного дивізіону. Попереду робота щодо розбудови наступних дивізіонів. Це стане ракетним щитом України на морі, – наголосив керівник національних ВМС контр-адмірал Олексій Неїжпапа. – Цей день буде вписано в історію створення берегових ракетних військ ВМС ЗС України, – додав він.
В свою чергу, керівник державного підприємства КБ «Луч» доктор технічних наук, Герой України Олег Коростельов зазначив, що згідно плану, вони приступили до виготовлення серійного зразку, що дозволить перейти від навчально-бойового комплексу до серійного виробництва.
Варто зазначити, що особовий склад офіцерів берегового ракетного дивізіону, який проходить службу на даному комплексі, готувався вже під час розробки “Нептуну” і приймав участь у державних випробуваннях даного зразку військової техніки.
Служба зв’язків з громадськістю
Командування Військово-Морських Сил
Збройних Сил України

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Введіть свій коментар!
Введіть тут своє ім'я