Економіка Депутата Вінниччини затримано за вимагання хабаря з підприємця щодо землі!

Депутата Вінниччини затримано за вимагання хабаря з підприємця щодо землі!

726
0

А вінницькі чинуші-корупціонери все крадуть! А влада для них як парасолька від закону! Втім… У п’ятницю, 7 лютого 2020, у Вінницькій області затримали депутата однієї з міськрад, який хотів отримати від підприємця 100 тис. Доларів за передачу в користування 10 га землі. Про це повідомляє прес-служба місцевої прокуратури.

Світлина від Віктор Малиновський.

“Депутат однієї з міських рад Вінницької області, заручившись підтримкою міського голови і трьох пособників, двоє з яких є впливовими в кримінальному світі особами, обіцяв підприємцю забезпечити голосування депутатами міської ради і їм особисто рішення про надання в користування 10 га землі для здійснення підприємницької діяльності” .

Крім того, в прокуратурі повідомляють, що зазначені особи гарантували безумовне підписання міським головою прийнятого рішення і відповідного договору. При спробі отримання частини коштів в сумі 20 тис. Доларів були затримані.

Тривають обшуки за місцем проживання і роботи фігурантів, вилучені підготовлені документи на землю, а також кошти в сумі 46,5 тис. Доларів, 6,7 тис. Євро і 75 тис. Грн і зброю.

Ось коментар у соцмережі одного з вінничан:

Віктор Малиновський Декілька фактів для тих, хто хоче розібратися в питанні ринку землі:

 ринок землі вже існує в Україні, сьогодні близько 4 мільйонів га – це вільний обіг, без обмежень;
 основне завдання законопроекту про землю – з сірого ринку зробити білий;
 нині аграрна галузь активно розвивається тільки в сфері зернових, усе ж, що залежить від великих інвестицій на гектар (овочівництво, садівництво, горіхівництво – те, що пов’язане з ретельним поливанням) – не розвивається, ніхто з фермерів не вкладається в чужу землю.

На цих аспектах акцентував увагу голова Комітету з питань агрополітики Микола Сольський в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера». Законопроект про ринок землі надзвичайно важливий для подальшого розвитку економіки України. Але водночас давайте пам’ятати, що за статтею 14 Конституції України право власності на землю набувається й реалізується громадянами, юридичними особами та державою.

А право власності – це основа демократії в будь-якій державі. Тож ми дотримуємося правильного вектора.
#ГолосНароду